Girişim Sunumu İçin Öneriler - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/girisim-sunumu-icin-oneriler/ Thu, 21 Nov 2024 11:15:21 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://www.webtures.com/wp-content/uploads/2023/08/cropped-webtures-180-32x32.png Girişim Sunumu İçin Öneriler - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/girisim-sunumu-icin-oneriler/ 32 32 Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır? https://www.webtures.com/tr/blog/dropshipping-nedir-nasil-yapilir/ https://www.webtures.com/tr/blog/dropshipping-nedir-nasil-yapilir/#respond Mon, 22 Aug 2022 12:23:30 +0000 https://www.webtures.com/tr/blog/?p=19165 İnternet ile alışveriş yapabilme imkanı doğduktan sonra birçok gelir elde etme modeli ortaya çıktı. Bunlar arasında stoksuz e-ticaret olarak adlandırılan dropshipping modeli ise en az maliyet ile kazanç sağlayan maddelerden birisidir.

İçerik Başlıkları

  1. Dropshipping Nedir?
  2. Dropshipping Ne Demek?
  3. Dropshipping Avantajları Nelerdir?
  4. Dropshipping Dezavantajları
  5. Dropshipping Yapmak İçin Gerekenler Nelerdir?
  6. Dropshipping (Stoksuz Satış) Nasıl Yapılır?
  7. Ebay Dropshipping Nasıl Yapılır?
  8. Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?
  9. Trendyol Dropshipping Nasıl Yapılır?
  10. Dropshipping Stoksuz Satış Daha Çok Kimler İçin Uygundur?

Dropshipping Nedir?

Dropshipping (stoksuz e-ticaret); satacağınız ürünün depolama, paketleme ve personel masrafları olmadan, ürünü satan kişiyle alan kişi arasında aracı olduğunuz bir gelir modelidir. Dropshipping modelinde genel olarak satmak istediğiniz ürünü hiç canlı olarak görmenize alıcı ile muhattap olmanıza gerek yoktur.

Dropshipping kelime anlamı olarak Türkçe’de “direkt nakliye”, “direkt kargolama” olarak çevrilmektedir. Ancak genel olarak Türkçe’de kullanımı “stoksuz satış” ve “stoksuz e-ticaret” isimleriyle kullanılmaktadır.

Stoksuz e-ticaret modelinde; siz bir ürünü tedarikçiden alırsınız ve bu ürün tedarikçide kalır yani tedarikçi sizin adınıza depolama işlemini yapar. Siz ürünü tedarikçiden aldığınız fiyattan daha fazla fiyata pazar yerlerine ürünü satışa koyarsınız. Ardından ürünü almak isteyen bir müşteri olduğunda siz müşterinin adres bilgilerini tedarikçiye verirsiniz. Sonuç olarak depolama, paketleme, personel ve mağaza gibi bir çok maliyetten kurtularak kazanç elde edersiniz.

Dropshipping Ne Demek?

Dropshipping kelime anlamı olarak “direkt kargolama” ve “direkt nakliyat” anlamlarına gelmektedir ancak stoksuz e-ticaret olarak kullanılmaktadır. Dropshipping ne demek diye sorarsanız; alıcı ile satıcı arasında aracı görevi görerek kazanç sağlamak demektir.

Dropshipping Avantajları Nelerdir?

Drposhipphing günümüzde oldukça popüler olan gelir ve e-ticaret modellerinden birisidir. Bu kadar popüler olmasının nedeni ise birçok avantajının bulunmasıdır.

Dropshipping avantajları;

  • Düşük maliyet avantajı vardır.
  • Depolama masrafı yoktur.
  • Genel olarak ilk aşamalarda personel maaşı yoktur.
  • Ambalajlama masrafı yoktur.
  • Yüksek sermaye gerektirmez.
  • Zarar riski normal şartlarda düşüktür.
  • Tek bir bilgisayar ve internet ile  kazanç sağlarsınız
  • Birçok platform üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kargo anlaşması yapılmasına gerek yoktur.
  • Birçok ürün çeşitliliği bulunmaktadır.

Dropshipping Dezavantajları

Stoksuz satış ile kazanç sağlamanın birçok avantajı olduğu gibi aynı zamanda birçok deazvantajı da bulunmaktadır. stoksuz e-ticaret modelinin polüler olması en büyük dezavantajlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Dropshipping stoksuz satış yönteminde tedarikçinin önemi büyüktür. Şayet tedarikçi olarak belirlenen üçüncü firmanın çalışmasında aksaklıklar olursa, müşterilerle sürekli sıkıntı yaşanır. Bu nedenle tedarikçi firmanın özenle seçilmesi gerekir.

Ayrıca stoklama işlemine yer olmayan bu satış yönteminde, e-ticaret firması ürünleri yakından tanımada zorluk çekebilir. Bu da ürün pazarlamasını ve satışını kötü etkiler. Bu nedenle ne kadar kolay ve risksiz bir yöntem olarak görünse de, dropshipping öncesinde piyasanın ve ürünlerin en iyi şekilde araştırılması gerekir.

Dropshipping dezavantajları;

  • Diğer gelir modellerine oranla daha rahat bir işlem olduğu için çok fazla rekabet vardır.
  • Hem pazar yerlerindeki satıcıyla hem de diğer dropshipping yapanlarla rekabet halinde olursunuz.
  • Pazar yerlerinin dropshipping komisyonları sizin kazancınızı düşünür.
  • Eğer tedarikçi ürünü gönderirken paketleme ve kargolamada bir sorun oluşursa alıcının kötü yorumlarından satıcı etkilenir.
  • Kar marjı yüksek olan ürünleri bulmak için uzun süre araştırma yapmak gerekebilir.

Dropshipping Yapmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Dropshipping gelir modelinde adı üstünde ortada bir gelir olduğu için bu gelirin vergisini ödemeniz gerekmektedir. Stoksuz e-ticaret yapabilmek için vergi ödemeniz ve vergi ödeyebilmek için de mükellefi olmanız gerekmektedir. Vergi verebilmek için de en kolay yollardan birisi sahış şirketi kurmaktır.

Dropshipping yapmak için gerekenler;

  • Analiz yeteneği,
  • Şirket kurma (Şahıs veya limited fark etmez),
  • Ürün satacağınız platformu veya platformları belirleme,
  • Müşteri kazanmak için stratejiler,
  • XML alma
  • Ürün girişlerini yapmak

Dropshipping (Stoksuz Satış) Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Her gün daha da popüler hale gelen dropshipping stoksuz satış yöntemi, girişimciler açısından çok daha ideal koşullarına sahiptir. Diğer satış yöntemlerine oranla daha az riskli bir yöntem olan dropping stoksuz satış, hem idari konuda hem de mali açıdan çok daha esnektir.

Stok yapmadan satış olanağı sunan bu yöntemde, siparişlerin yetiştirilmesi derdi de olmaz. Sipariş edilen ürünler üçüncü taraf bir destekleyici firmadan satın alınarak, doğrudan müşteriye yönlendirilir.

Herhangi bir ana mal olmadan satış yapma işlemini gerçekleştirme olarak bilinen dropshipping stoksuz satış yönteminde, herhangi bir sipariş olmadığı sürece, ürün alımı gerçekleşmez. Stok ve depo gibi faaliyetlere yer olmayan bu yöntemde, sadece mevcut siparişler eşliğinde satın alma işlemi gerçekleştirilir.

İki farklı şekilde çalışan dropshipping yönteminde işlemler şu şekilde gerçekleştirilir:

  • Satılması planlanan ürünler ya firmanın kendi e-ticaret sitesine ya da farklı bir e-ticaret platformuna girilir. Bu süreçte veriler isteğe bağlı olarak XML kullanılarak ya da manuel sisteme işlenir.
  • Müşteriler satın alacakları ürünleri bu tür platformlarda hesaplarında yer alan sepetlerine toplar ve ödemesini yaparak satın alma işlemini tamamlar.
  • Ardından satın alınan ürünler e ticaret firması tarafından başka bir tedarikçi firmaya sipariş edilir ve ödemesi yapılır.
  • Son olarak tedarikçi firma doğrudan ürünü müşteriye kargolar.
  • Diğer bir dropshipping stoksuz satış yönteminde ise yine satılacak ürünler firmanın kendi web sitesine ya da bir e-ticaret platformuna eklenir.
  • Müşteriler bu ürünleri sepetine ekler ve ödemesini yapar.
  • Bunun üzerine firma ürünü üçüncü bir firmadan tedarik eder ve kendisi müşterisine postalama işlemini gerçekleştirir.

Birçok avantajı nedeniyle bu satış yöntemi ticarete yeni atılacaklar için en ideal sistemdir. Herhangi bir fiziksel mağaza ihtiyacının olmaması ve stoklama gibi maliyetlerin oluşmaması nedeniyle, oldukça pratik ve düşük maliyetlidir. Yapılması gereken tek şey, müşteri kazanmak ve sipariş almaktır.

Ebay Dropshipping Nasıl Yapılır?

Ebay, dropshipping yapmanıza izin verir buradaki amaç sizin ürünü üretmek ve depolamaya işlemleriyle sizi uğraştırmadan sizleri satış hedeflerine odaklamaktadır. Ancak ebay bu noktada bazı sınırlamalar koymaktadır bunun için ebay politikalarını inceleyebilirsiniz. Stoksuz e-ticaret işleminiz için ilk adımı ebay hesabı açarak başlayabilirsiniz.

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dünyadaki en büyük e-ticaret ağına sahip olan Amozon dropshipping yapmanıza olanak sağlar. Amazonda stoksuz satış yapabilmek için öncelikle hesap açmalı ve tedarikçi bulmalısınız. Ardından ürünleri Amazon’da listeyip satışı arttırmak için çaba göstermelisiniz.

Trendyol Dropshipping Nasıl Yapılır?

Türkiye’de bulunan en büyük e-ticaret platformu ve pazaryeri olan Trendyol üzerinden stoksuz e-ticaret yapabilirsiniz. Trendyol dropshipping yapmanıza olanak sağlar ancak diğer platformlara oranla yüksek komisyon oranı nedeniyle pek tercih edilmemektedir. İlk adımı Trendyol hesabı açarak başlayabilirsiniz.

Dropshipping Stoksuz Satış Daha Çok Kimler İçin Uygundur?

Dropshipping stoksuz satış daha çok internet üzerinden satış yapmak isteyen kişiler için idealdir. Eğer girişimcinin fiziksel bir mağazası yoksa ve böyle bir mağaza için yeterli sermaye ayırmak istemiyorsa, dropshipping yöntemini tercih edebilir.

Bu sayede kişi bir tedarikçi firma ile çalışarak kendisine kazanç sağlar. Eğer ürünlerin tedariki için yurtdışındaki bir firmadan destek alınacak ise, muhakkak gümrük koşulları iyi araştırılmalıdır.

Dropshipping nasıl yapılır?

Dropshipping, pazaryeri platformu ve tedarikçi bulma işlemleri ile yapılır. Bu işlemlerden sonra ürün satışı arttırmak için stratejiler izlenmelidir.

Dropshipping ne demek?

Dropshipping kelime anlamı olarak direkt nakliye anlamına gelmektedir. Ancak genel olarak stoksuz e-ticaret olarak adlandırılmaktadır.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/dropshipping-nedir-nasil-yapilir/feed/ 0
Girişimciler İçin Önemli 5 Stratejik Nokta https://www.webtures.com/tr/blog/girisimcilerin-dikkat-etmesi-gereken-5-stratejik-nokta/ https://www.webtures.com/tr/blog/girisimcilerin-dikkat-etmesi-gereken-5-stratejik-nokta/#respond Sat, 12 Sep 2015 11:34:59 +0000 http://www.webtures.com.tr/?p=625 Girişimcilik sadece kendine yeni ve bağımsız bir iş kuran kişiler için kullanılan tabir değildir. Ücretli profesyonellerden, sivil toplum örgütleri yöneticilerine kadar herkes girişimci kimliğini edinmektedir ve buna zorunludur. Cesur olan girişimci, yapılması gerekeni görür ve bu amacına doğru emin adımlarla ilerler. Ülkemizde girişimcilik en çok aranan niteliklerden önemli bir tanesidir. Girişimci olmak hayatın her adımında sizi zorlayan bir etkendir aslında. Mücadele etme doğamıza uygun olduğu için çeşitli alanlardan çeşitli sıkıntılara gireriz ve bu engelleri aşmak için özgür bir girişimci ruhuna ihtiyaç vardır. Eğer bir sıralama yapmak gerekirse; Girişimcilerin dikkat etmesi gereken 5 stratejik nokta şu şekilde özetlenebilir.

1.İlgilendiğiniz Pazardaki Boşlukları Görün

Hayat akışkan, her gün değişiyor, adeta su gibi akıp yolunu buluyor. İnsanların ihtiyaçlarının bir sınırı olmadığını bilmeniz gerekir. Zamana göre belki eskiden önemi olmayan bir nesne artık büyük önem arz etmekte olabilir. Böyle bir durumda atik, hızlı ve cesur davranıp gördüğünüz boşluğu kapatırsanız girişimcisinizdir.

2.Güçlü Bir Sermaye Bulun ama Çok Fazla Borçlanmayın

Kafanızda iyi bir fikir var, pazardaki boşluğu gördünüz ve oraya yoğunlaşıyorsunuz; ama cebinizde para yok. Hayallerinizin maddi sıkıntılara takılması olabilecek en kötü durumlardan birisidir. Eğer yeterli paranız yoksa da bankalar vs yoluyla borçlanma yapabilirsiniz ama kesinlikle ödeyemeyeceğiniz bir meblağ olmasın.

3.Kaliteli Bir Ekip

Girişimcilerin dikkat etmesi gereken 5 stratejik nokta sıralamasında 3. Önemli konu, size ve sizin hayalinize inanacak ve bu uğurda çalışacak kaliteli personelin bulunmasıdır. Ekibin sizi sevmesi, işini de sevmesine büyük katkı sağlar. Liderliğinizi konuşturun.

4.Rakamların Gücüne İnanın

  • İstatistikler tahmin ve tatmin edicidir
  • Zarar ve kar tabloları gidişatı erken gösterir
  • Müşteri potansiyeli bilinir
  • Ekibin gücü test edilmiş olur

5.Teknolojiyi ve Gündemi Takip Edin

Girişimcilerin dikkat etmesi gereken 5 stratejik nokta sıralamasında son sırada bu konu bulunmaktadır ancak önemi büyüktür. Gündemi takip etmez ve teknolojik gelişimlere ayak uydurmazsanız, uzun ömürlü bir iş hayatını sürdüremezsiniz.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/girisimcilerin-dikkat-etmesi-gereken-5-stratejik-nokta/feed/ 0