Google Asistan SEO Rehberi

metafor ne demek 1

Google tarafından sıralanmak veya arama motoru sonuç sayfasının en üstünde kalmak isteyen web siteleri için Google Asistan veya sesli arama sıralaması öne çıkmaya çalışmak artık bir amaç haline geldi. Kullanıcıların büyük bir kısmı günde en az bir kez sesli aramayı kullanıyor ve daha fazla web site kullanıcıların klavye kullanmadan istedikleri sonuçlara ulaşmalarını kolaylaştıran sesli arama çözümlerinde ustalaştıkça bu sayı artmaya devam ediyor.

Google’daki en popüler sesli aramalardan bazıları müzik ve hava durumu tahminlerini içerir, ancak online sorgular artık aramalarının yaklaşık yüzde 50’sini oluşturuyor ve hızla artıyor.

Bu özellikten yararlanmak için işletmeler, web sitelerinin mevcut ve gelişen sesli arama standartlarına uygun olmasını sağlamalıdır.

Bu makalede Google Asistan hakkında yanı en iyi uygulamayı konuşacağız ve işletmelerin sesli aramada daha iyi bir sıralama elde etmek için içerik pazarlamalarını nasıl güncelleyip iyileştirebileceklerini açıklayacağız.

Google Asistan Ne Yapar?

Siri gibi Google Asistan alarm ayarlama veya müzik çalma gibi çeşitli görevleri gerçekleştirmek için Android telefonunuzla etkileşim kurabilir, bazı ev otomasyon cihazlarını bile kontrol edebilir. Aynan Siri gibi Google Asistan’a genel sorular sorabilirsiniz. Bu arada önemli bir soru, sesli arama nedir?

Sesli Arama SEO Nedir?

Sesli arama, akıllı cihazlar ve diğer teknolojiler tarafından kullanılan ve bir insanın yazılı bir komut yerine sözlü bir komut kullanarak arama yapmasına olanak tanıyan bir özelliktir. 2011 yılında tanıtılan, Apple ürünleri için Siri’nin tanıtımıyla hızla ana akım haline geldi. 2015 yılında Amazon’un Echo ürünleri, dijital asistanları daha yaygın hale getirerek sesli arama yapmak için kullanılabilecek daha ucuz bir ürün sundu.

Artık saatlerden hoparlörlere, telefonlara ve bilgisayarlara kadar akıllı cihazlar, sesli aramaları tanıyabilir ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre komutları yanıtlayabilir veya yürütebilir.

Google Asistan İçin Web Sitesi Nasıl Optimize Edilir?

Google asistan web sitesi optimizasyonu

1. Müşterinizin ve Cihazınızın Davranışını Anlayın

Sesli arama algoritmalarının arama konusunu anlamak için arama konumu, kullanıcı ihtiyaçları türü ve diğer birçok şey gibi çeşitli veri türlerini kullandığını bilmelisiniz, bu nedenle SEO uzmanlarının tüketiciyi ve davranışlarını anlamak için daha fazla arama yapması gerekir.

Kullanıcı araştırması, farklı kişilerin sesli aramayı nasıl kullandığını ve ne tür ses özellikli cihazlar kullandıklarını anlamaya yardımcı olabilir.

2. Şema İşaretleme Ve Google Asistan SEO

İçeriğinizi işaretlemek ve arama motorlarına web sitenizin ne hakkında olduğunu söylemek için şema veya yapısal veri kullanmaya dikkat edin.

Bu özellik arama motorlarının içeriğinizin bağlamını anlamasına yardımcı olur, yani tipik aramalarda daha iyi sıralamanız ve en önemlisi sesli arama yoluyla yapılan belirli sorgularda daha alakalı olmanız anlamına gelir.

Google şemaları kullanarak amacını anlar ve web sitenize daha fazla bilgi eklemenin harika bir yolu olabilir, böylece soruları yanıtlamaya hazır olursunuz.

3. Kullanıcı İçin İlgi Çekici İçerik Oluşturun

Google Asistan veya Sesli aramayı optimize ederken kısalık, bağlam ve alaka düzeyi önemlidir.

Her zamanki SEO stratejinizden farklı olabilecek şey, artık şunlara da özellikle dikkat etmeniz gerektiğidir:

  • Sık Sorulan Sorulara ayrıntılı cevaplar oluşturma.
  • Basit soruları açık ve net bir şekilde yanıtlamak.
  • Ortak bir soru soran bir başlık içeren içerik veya web sayfası oluşturma.
  • Başlıktan hemen sonra soruya kısa bir cevap veya tanım vermek.
  • Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi sağlamak için sayfanın geri kalanını kullanma.

Bu stratejiyle ilgili önemli olan şey zengin ve sağlam web sayfasının nihayetinde Google’ın sıralama algoritmasına hitap etmesidir.

4. Konuşma Anahtar Kelimelerine Odaklanın

Kısa kuyruklu anahtar kelimelerin tamamen ortadan kalkacağına inanmasam da, sesli aramalarda kullanılan doğal ifadeleri düşündüğümüzde çok daha az alakalı hale geliyorlar.

Google Asistan SEO optimize için SEOcuların her zamankinden daha fazla dikkatlerini uzun kuyruklu konuşma anahtar kelimelerine odaklaması gerekiyor. Aslında cevaplamak için hangi soruları tamamlamanız gerektiğini kontrol etmek önemlidir.

5. SSS’leri Yanıtlayan Sayfalar Oluşturun

Sesli arama yapanlar bir soru sorduğunda, genellikle “Kim”, “Ne”, “Nerede”, “Ne zaman”, “Neden” ve “Nasıl” ile başlarlar. Acil bir ihtiyacı karşılayan cevaplar arıyorlar. Bu soruları yanıtlamak için her sayfada bir SSS kısmı oluşturun ve her soruya bu zarflarla başlayın.

Ardından, Google Asistan veya sesli aramaya başvurmak için onları konuşma biçiminde yanıtlayın. Performans açısından web sitenizin teknik olarak sağlam olduğundan ve şemalar içerdiğinden emin olun.

Google Asistan SEO Rehberi İle Benzer Yazılar

en-iyi-7-yapay-zeka-seo-araci

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) dünyasında, doğru araçları kullanmak başarının anahtarıdır. Bu araçlar, web sitenizin performansını artırmak, organik trafiği yükseltmek ve arama motorlarındaki sıralamanızı iyileştirmek için önemlidir. Yapay zeka (AI) destekli SEO araçları, analizleri hızlandırarak daha nesnel kararlar almanıza yardımcı olur.

sinan-gergoy

Sinan Gergöy

webtures_blog_banner

SEO Uyumlu İçerik Oluşturma ve Yapay Zeka SEO stratejilerinde başarılı olmanın temel taşlarından biri, SEO uyumlu içerik oluşturmaktır. Yapay zeka, içerik oluşturma süreçlerini hızlandırmak ve optimize etmek için çeşitli araçlar sunar. Bu sayede, hem arama motorlarında daha üst sıralarda yer

erenkartav

Eren Kartav

webtures_blog_banner

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

loader