Swot Analizi Nedir? - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/swot-analizi-nedir/ Thu, 21 Nov 2024 11:11:25 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://www.webtures.com/wp-content/uploads/2023/08/cropped-webtures-180-32x32.png Swot Analizi Nedir? - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/swot-analizi-nedir/ 32 32 SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Analiz Araçları https://www.webtures.com/tr/blog/en-iyi-seo-araclari/ https://www.webtures.com/tr/blog/en-iyi-seo-araclari/#respond Mon, 13 Mar 2023 08:35:40 +0000 https://www.webtures.com/tr/blog/?p=19871 Profesyonel SEO çalışmaları tüm web siteleri için oldukça önemlidir. SEO çalışmalarını yaparken kullanılacak bazı SEO araçları vardır. Anahtar kelime araştırması, rakip araştırması, sıralama takibi veya bağlantı oluşturma için kullanılan SEO araçları web sitesini farklı yönlerden iyileştirme imkânı yaratır. SEO uzmanları kullandıkları SEO analiz araçları sayesinde , web sitelerini birçok farklı katmanda analiz etme imkanı bulurlar. Web sitesinin hız problemi mi var ya da anahtar kelimeleri analiz ederken hangi anahtar kelimelere odaklanmalıyım gibi SEO uzmanlarının ihtiyacı olan bilgilerini vermesini sağlar.

SEO Araçları Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

SEO uzmanın projelerinde SEO çalışması yaparken çok fazla aracı birden kullanması hem farklı bakış açılarını görmesini hemde araçların 3. party yazılımlar olmasından ötürü verdikleri verilerin %100 doğru olmamasından kaynaklı bir noktada iyi bir konudur. SEO çalışması yaparken kullanılan araçların güvenilirliği yapılan analizlerin sağlıklı olmasına ve daha sonrasında çizilecek çalışma stratejisine doğrudan önem katmaktadır. Bu nedenle araçların her zaman %100 doğru bilgiyi vermediğini hesaba katarak, projelere SEO çalışmaları yapılmalıdır. Aksi takdirde, hatalı yapılan analizlerden ötürü projenize zarar verebilirsiniz.

SEO araçları SEO uzmanları tarafından web sitesi ve anahtar kelime analizlerinde kullanılan 3. party yazılımlardır. SEO araçlarını kullanırken her web sitesinde farklı sonuçlar alınacağını ve her aracın %100 doğru veriyi vermeyeceğini aklınızdan çıkarmamanız gerekmektedir. Piyasada birçok bedava seo aracı bulunmaktadır. Bunlar sizlere sayfa içi seo çalışmalarında, backlink çalışmalarında ve web sitesi hızı gibi konularda yol gösterici yazılımlardır.

En İyi Ücretsiz SEO Analiz Araçları

Sizler için SEO uzmanları tarafından oldukça sıklıkla kullanılan 10 ücretsiz SEO aracını listeledik.

Screaming Frog SEO Spider

screaming frog seo aracı

Sitenizi tarayan ve her sayfadan şaşırtıcı miktarda yararlı bilgi yakalayan harika bir temel araç. Bu araç tek başına teknik sorunların çoğunu bulabilir. Örneğin:

  • Yönlendirmeler
  • 404 ve 301 sayfalar
  • Resimler
  • Başlıklar, açıklamalar ve Heading etiketler

Screaming Frog, birçok küçük site için yeterli olan 500 URL’yi ücretsiz olarak aramanıza izin verir. Genel olarak Screaming Frog size hızlı bir site analizi yapma fırsatı verir ve neler olduğunu anlayarak SEO’nuzu geliştirmek için en iyi kararları verebilirsiniz.

SpyFu (Ücretsiz)

SpyFu’nun harika bir sürümü olsa da, SEO uzmanlarımızın çoğu ücretsiz özelliklerinden memnun. Bir anahtar kelimenin ayda kaç kez arandığını kolayca görebilir ve aynı zamanda o anahtar kelimenin zorluğunu kolayca belirleyebilirsiniz.

Hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını belirlemek için rakiplerinizi de araştırabilirsiniz. Ek olarak, rakibinizin web sitesinde veya web sitenizde arama yaparak kaç tane organik anahtar kelimeye sahip olduklarını, kaç aylık tıklama aldıklarını, ücretli ve organik rakiplerinin kimler olduğunu, Google Ads ile yayınlanan kampanyaları ve daha fazlasını kolayca görebilirsiniz. Aslında SpyFu en doğru SEO analiz araçlarından biridir.

Ubersuggest (Ücretsiz)

Ubersuggest Neil Patel tarafından geliştirilen bir SEO aracıdır. Ubersuggest, en üst sıradaki SERP’leri göstererek anahtar kelimeleri ve bunların arkasındaki arama amacını belirlemenize yardımcı olan ücretsiz bir anahtar kelime bulma aracıdır. harika bir anahtar kelime izleme aracı. Ubersuggest’in raporlarında anahtar kelime hacmi, rekabet ve mevsimsel trendleri içerdiği metrikler. Hem organik SEO hem de ücretli PPC için harika olan bu araç, bir anahtar kelimenin hedeflemeye değer olup olmadığını ve ne kadar rekabetçi olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Woorank (Ücretsiz ve Ücretli)

woorank seo aracı

En iyi SEO analiz aracı olarak Woorank, pazarlama verilerinizi izlemek ve raporlamak için ücretsiz ve ücretli seçenekler sunar.

Hangi anahtar kelimeleri hedeflediklerini keşfetmek için rakiplerinizi analiz edebilirsiniz, böylece onlarınkiyle örtüşebilirsiniz. Kullanıcılar ve arama motorları için mümkün olan en iyi şekilde optimize etmek için anahtar kelimelerin zaman içinde nasıl performans gösterdiğini anlamaya çalışabilirsiniz ve en önemlisi, web sitenizin hem teknik hem de içerik açısından eksik olduğu şeyleri anlayabilirsiniz. Woorank yinelenen içeriği ve güvenlik sorunlarını belirlemenize yardımcı olabilir ve bunların nasıl düzeltileceği konusunda yönergeler sağlayabilir.

Majestik (Ücretsiz)

Majestic SEO ve dijital pazarlama uzmanlarına bağlantı denetimi ve bağlantı oluşturma konusunda yardımcı olur. Backlink arama hizmeti, Majestic Site Explorer’ın ücretsiz sürümü tarafından sağlanmaktadır.

Majestic SEO link analizi konusunda uzmanlaşmış bir SEO yazılım aracıdır. Ahrefs, SEMrush veya Moz Pro’dan farklı olarak, Majestic tamamen geri bağlantılarla ilgilidir.

Başka bir deyişle: Majestic, anahtar kelime araştırması, SEO site denetimleri ve sayfa içi SEO analizi yapan hepsi bir arada bir araç değildir. % 100 geri bağlantılara odaklanmıştır.

SEOquake (Ücretsiz)

Rakip Araştırma için en iyi SEO araçlardan biri SEOquake, SEOquake ücretsiz bir tarayıcı uzantısıdır. Gösterdiği sayfa verilerinden veya metriklerden bazıları şunlardır:

  • Harici bağlantıların sayısı
  • Google dizini
  • SEMRush rütbesi
  • Alexa Rank
  • Etki alanı

SEOquake, arama sonuçları sayfasında sağladığı hızlı verilerle Semrush ile birlikte kullanmak için harika bir araçtır ve hızlı kararlar almanıza yardımcı olur. Arama sonuçları sayfasını farklı konumlardan analiz etmemize yardımcı olduğu için SERP yerel ayarını değiştirme yeteneği de gerçekten güzel.

Serpstat (Ücretsiz)

Serpstat  İçerik Pazarlama, SEO ve PPC için kullanıyor.

Serpstat, SEO, PPC ve içerik pazarlama kampanyalarınızı optimize etmenize yardımcı olmak için hepsi bir arada kontrol aracıdır. Bu SEO aracı aşağıdaki temel özelliklere sahiptir:

  • Anahtar kelimelerin değerini belirleme
  • Anahtar kelime varyasyonlarını arama ve önerilerini bulma
  • Uzun kuyruk anahtar kelimeler alma
  • Uluslararası verileri keşfetme
  • Web sayfalarının ziyaret trafiğini görme
  • Anahtar kelime trendlerini analiz etme

Fat Rank

En iyi  SEO araçları arasında bilinen  Fat Rank aracından bahsetmek istiyorum.

Bu SEO anahtar kelime aracı anahtar kelime sıralamalarınızı bilmenizi sağlar. Anahtar kelime sıra bulucu seo araçları arasında konumunu koruyan SEO uzmanları tarafından bilinen bir 3. party araçtır.

Optimize ettiğiniz her bir anahtar kelime için her sayfada sıralamanızı bulmak için aramanıza anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. İlk 100 sonuç için sıralama yapmazsanız, o anahtar kelime için sıralama yapmadığınızı söyler.

Google PageSpeed

Google pagespeed aracı, Google’ın kendisinin ürettiği ücretsiz  3. party yazılımdır. Web sitelerinin mobil ve masaüstü hız skorlarını analiz ederek, web sitelerinin hız ölçümlerini yapar. Web sitesinin ilk açılış ve ilk yüklenme sürelerinde yükseklik var mı var ise hangi sebeplerden ötürü web sitesi geç açılıyor, sizlere bunun bilgisini verir. Javascript veya css dosyalarınız sıkıştırılmamış mı, görsel boyutlarınız çok mu yüksek ya da lazy load gibi hız optimizasyonu sağlayan yapılarınız bulunuyor mu sizlere bilgisi verir. Bu sayede web sitenizde hangi yapılarda hız konusunda sorunlar var, Google web sitenizin nasıl olmasını istiyor sizlere 1. elden bilgisini verir.

SEO Araçları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

SEO araçları, web sitenizin arama motorlarında daha iyi performans göstermesine yardımcı olan yazılımlardır. En popüler SEO araçları arasında Google Analytics, Google Search Console, Ahrefs, SEMrush ve Moz bulunur. Bu araçlar, anahtar kelime araştırması, rakip analizi, backlink analizi, site denetimi ve performans izleme gibi çeşitli işlevler sunar.

Temel kullanımı açısından, Google Analytics, web sitenizin trafik kaynaklarını ve kullanıcı davranışlarını analiz etmenizi sağlar. Google Search Console ise sitenizin indekslenme durumu ve tıklama oranları hakkında bilgi verir. Ahrefs ve SEMrush, anahtar kelime araştırması yapmanıza ve rakiplerinizi analiz etmenize olanak tanır. Bu araçları düzenli olarak kullanarak, SEO stratejilerinizi optimize edebilir ve web sitenizin arama motoru sıralamalarını yükseltebilirsiniz.

En İyi Ücretli SEO Analiz Araçları

Sizler için SEO uzmanları tarafından oldukça sıklıkla kullanılan 7 ücretli SEO aracını listeledik.

 Ahrefs: SEO Anahtar Kelime Aracı (Ücretli)

Ahrefs, en iyi ve en güçlü SEO araçlarından biridir.

Ahrefs’in Google’dan sonra web sitesinin en büyük ikinci tarayıcısı olduğunu bilmek ilginç.

Aslında, dünyadaki en iyi SEO analiz aracıdır. Bu araç, daha iyi arama motoru sıralamaları için web sitenizin hangi bölümlerinin iyileştirilmesi gerektiğini tanımlar.

Web sitenizi en iyi analiz eden sayfa içi seo araçlarından bir tanesidir.

Rakip analizi açısından, markanız için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanmak üzere rakiplerinizin geri bağlantılarını belirlemek için muhtemelen Ahrefs’i kullanacaksınız.

Bu iyi SEO aracını, web sitenizdeki kırık linkleri kontrol etmek ve en iyi sayfalarınıza genel bir bakış elde etmek için de kullanabilirsiniz.

Ahrefs, anahtar kelime araştırması, sıralama takibi, rakip araştırması, SEO denetimi, viral içerik araştırması ve daha fazlası gibi SEO’nun çeşitli yönleri için kesinlikle en popüler araçtır.

Bu araç ücretsiz değildir, ancak Back Link Checker aracının yardımıyla web siteniz veya rakipleriniz hakkında ücretsiz bilgi edinmenizi sağlar. Bu nedenle en iyi SEO aracı sıralamasında ilk sırayı ahrefs vermektedir.

SEMRush: Pazarlama SEO Araçları (Ücretli)

semrush seo aracı

SEMRush gibi SEO pazarlama araçları, genellikle SEO topluluğundaki hayranlar arasında popülerdir. Uzmanlar, sıralamalarınızı kolayca değerlendirmenize, değişiklikleri ve yeni sıralama fırsatlarını belirlemenize izin vermekten hoşlanır. Bu SEO aracının en popüler özelliklerinden biri, web sitenizi rakiplerinizle kolayca karşılaştırmanıza olanak tanıyan Etki Alanı analizidir.

Web sitenizin arama trafiğini ve hatta rakiplerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak analiz raporları arıyorsanız, anahtar kelimeleri ve etki alanlarını karşılaştırabilirsiniz.

En iyi SEO aracı yani SEMRush sıralamalarınızı kolayca izlemenize ve web sitenizin performansını iyileştirmeye yönelik ipuçları bulmanıza olanak tanır.

KWFinder: SEO Anahtar Kelime Araştırma Aracı (Ücretli)

Sadece anahtar kelimeleri araştırmanız gerekiyorsa, büyük bir SEO araçlarına ihtiyacınız olmaz. KWFinder, SEO ve içerik arasındaki boşluğu dolduran harika bir araçtır.

Sıralaması zor olmayan, ancak yine de trafik oluşturma potansiyeline sahip anahtar kelimeler bulacaksınız.

KWFinder’ı benzersiz kılan şey, dünyanın her yerinde hedef kitlenize hizmet edebilmeniz için diller ve bölgeler arasında sorunsuz bir şekilde hareket etmesidir.

KWFinder’ın en önemli özelliklerinden bazıları aşağıdakileri içerir:

  • Size trafik çekmek için daha fazla fırsat sunan uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulur.
  • Rakibinizin anahtar kelime stratejisinin sizin stratejinizle nasıl karşılaştırıldığını görür ve ayrıca anahtar kelimeler için daha fazla fırsat bulur.
  • Kullanıcıların sayfalarınızda hangi öğeleri aradığını bulmak için SERP’deki rekabeti analiz eder.

Moz Pro (Ücretli)

En iyi SEO araçlardan biri Moz Pro aracıdır, işletme arama sıralamanızı yükseltmek için çok yönlü bir araç görevi görür.Moz daha çok SEO uzmanları tarafından backlink seo aracı kullanılmaktadır.

Moz araştırma araçları paketi, abonelere SEO fırsatlarını belirlemek, büyümeyi izlemek, raporlar oluşturmak ve çabalarını optimize etmek için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlar.

Moz Pro ayrıca şunları içerir:

  • Belirli bir URL’de 3000’e kadar bağlantıyı analiz eder.
  • Sitenizin bağlantı verdiği sayfalara veri tarayan ayrıntılar.

Deepcrawl (Ücretli)

Deepcrawl, kontrol ettiğiniz bulut tabanlı bir web tarayıcısıdır. Bir dizi esnek tarama türüyle web sitenizi, hazırlama ortamınızı, harici siteleri, analiz verilerini, geri bağlantıları, site haritalarını ve URL listelerini taramak için ayarlayabilirsiniz.

Answer The Public (Ücretli)

answer the public seo aracı

Size tanıtabileceğimiz bir diğer iyi SEO aracı ise Answer The Public. Bu araçla, belirli anahtar kelimeleriniz etrafında içerik oluşturmada daha iyisini yapabilirsiniz. Bu araç ile arama motoru sonuç sayfasında vurgulanan bölümleri görebilir ve içerik oluştururken bu aracın sağladığı listeyi kullanabilirsiniz.

SimilarWeb

similar web seo aracı

SimilarWeb SEO uzmanları tarafından  sektör araştırması ve rakip analizi çalışmaları yapılırken kullanılan 3. party bir yazılımdır. SimilarWeb belirli bir sektörde veya rakipler arasında birçok filtrede demografik, trafik paylaşımı gibi verileri detaylıca sunan bir yazılımdır. Özellikle sektör araştırması sırasında, kullanıcı yaş ortalamaları, cinsiyet, alışveriş deneyimleri, en çok vakit geçirdikleri sosyal medya kanalları gibi SEO uzmanları için çok kıymetli verileri sunarak, hedef kitle araştırmasında büyük rol oynamaktadır.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/en-iyi-seo-araclari/feed/ 0
5 Adımda Rekabet Analizi Nasıl Yapılır? https://www.webtures.com/tr/blog/5-kolay-adimda-rekabet-analizi-nasil-yapilir/ https://www.webtures.com/tr/blog/5-kolay-adimda-rekabet-analizi-nasil-yapilir/#respond Thu, 13 Sep 2018 14:59:35 +0000 https://www.webtures.com.tr/?p=11012 Rekabet Analizi için E-Ticaret’te genel stratejinizi kurarken önemle belirlemeniz gereken sorular şöyle:

Rekabet Analizi Nasıl Yapılır?

  • Rakiplerim kim?
  • Rakiplerimin benden farklı olarak yaptıkları neler?
  • Rakiplerimden farklı olarak ne yapabilirim
  • Rakiplerimle gireceğim pazarda, rekabet koşullarına göre benim yerim var mı? Yoksa nasıl yer edinebilirim?
  • Rakiplerimi satış konusunda yakalamak veya onları geçmek için kaynaklarım neler ve bu kaynaklarımı nasıl kullanabilirim?
  • Rakiplerime göre konumumu nasıl güçlendirebilirim? Alternatif hareket tarzlarım neler?

Bu sorulara verdiğiniz realist cevaplar sayesinde rakiplerinizin analizini yapabilir daha sonrasında bu analize göre satış stratejinizi geliştirebilirsiniz.

Analiz yaparken rakiplerinizi en az kendi firmanız kadar tanıyor olmanız önemlidir. Onların stratejileri, satış yöntemleri ve sizin onlara nazaran fark yaratan yanınızı bulmanız önceliğiniz olmalı. Ayrıca rakiplerinizin kendilerini geliştirmek adına yaptıkları bir sonraki hamleyi önceden tahmin ediyor olmak da size ticari pazarınızı geliştirmek için büyük bir fırsat sağlayacak.

Eski kahve kutularından küpeler yapıp pazarlamıyorsanız, sizinle benzer bir ürün veya hizmet sunan başka şirketler de var.

Rakipleriniz üzerinde üstünlük sağlamak günlük hayatın bir parçası, ama kendinize sorun. Rakiplerinize üstünlük sağlamaya ne kadar hazırlandınız?

Gelen teklifleri bilmek yeterli değildir.

Yeni yazılım ve teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, pazarlamacılar ve işletme sahipleri rekabet stratejileri hakkında her zamankinden daha fazla bilgi sahibi. Bir adım önde olmak için düzenli olarak kapsamlı bir rekabet analizi yapmak son derece önemli.

Aşağıda, HubSpot’ta arkadaşlarımız tarafından paylaşılan ayrıntılı bir rekabet analizi için beş adımlık bir süreç bulunmaktadır.

HubSpot gibi bir yazılım kullanarak, rakiplerinizle ilgili tüm bilgilerin kolayca elde edilebileceğini unutmayın. Aslında, rakiplerinizin web site puanlarını görebilirsiniz ve kendinizinkiyle karşılaştırabilirsiniz.

Rakipleri Araştırmak Neden Önemlidir?

Rekabetçi araştırma veya rekabetçi zeka, rakip firmalar hakkındaki bilgilerin toplanması ve analiziyle ilgilenen bir stratejik araştırma alanıdır. Rakiplerinizin neler yaptığını ve finansal gücünüze ne tür bir tehdit olduğunu bulmanız için gereklidir.

Rekabetçi araştırmalar tamamen yasaldır, sadece mali alandaki dosyalardan Hoovers ve Dun & Bradstreet gibi şirketlerden derlenen raporlar ve kamuya açık bilgileri toplar.

Şirketlerle ilgili makaleleri yerel gazetelerde veya Nexis dosyasında da bulabilirsiniz. Çevrimiçi veri tabanları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Standard & Poor’s ve PR Newswire gibi haber kaynakları gibi kaynaklardan temin edilebilir ve bu yazıda açıklayacağımız gibi, şirketler hakkında bilgi bulmak için arama motorlarını kullanabilirsiniz.

Rekabetçi Analizinizi Nasıl Yapabilirsiniz?

1. En İyi 10 Rakibinizi Tanımlayın

Her şirket, tahammül edemediği rakiplere sahiptir. Ne yaparsanız yapın, her zaman fikirlerinizi kullanır ve potansiyel müşterilerinizi çalarlar. Yerel, ulusal veya uluslararası bir şirketseniz şirketinizde özellikle satış ve pazarlama ekiplerinde en iyi rakiplerinizi çıldırtan ve şirketinizi farklı kılan insanlar olabilir.

Ulusal bir şirketseniz, aynı liderlerin peşinde koşan yüzlerce hatta binlerce şirketle rekabet ediyorsunuz.

Belki rakiplerinizin tam olarak kim olduklarıyla ilgili pek bir fikriniz yoktur. Rekabet ettiğin bir şirket elbet vardır. Ama bu şirketin dışındaki dünyada kaybolabilirsin.

Rakiplerinizi tanımak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, Google’ı kullanmak harika bir seçenektir. Sunduğunuz hizmet veya ürün türünden birkaçını basitçe Google’da aratırsanız, muhtemelen en iyi rakiplerinizden birkaçı arama ekranında çıkacaktır.

En iyi rakiplerinizin kim olduğunu keşfetmek için bir başka harika yol da SEM Rush gibi çevrimiçi uygulamaları kullanmaktır. SEM Rush, diğer şirketlerin anahtar kelimenize göre sıralandığı ve bunlara karşı sizin nasıl bir duruşunuz olduğunu gösteren bir yazılımdır.

2. Rakibinizin İçeriğini Analiz Edin ve Karşılaştırın

Rakiplerinizi belirledikten sonra, rekabet analizinize başlayabilir ve ne tür içerikler yayınladıklarını daha iyi anlamak için derin bir araştırma yapıp takip edebilirsiniz.

İçeriğin analiz edilmesi, rakiplerinizden daha iyi performans elde etmenize yardımcı olacak fırsatları değerlendirmenize yardımcı olabilir. Rakipleriniz ne tür içerikler oluşturmaya odaklanır? Blog mu? Durum çalışmaları mı? Premium içerik mi?

Farklı içerik türleri:

  • Blog gönderileri
  • Beyaz kitap
  • e-kitaplar
  • Videolar
  • Web Seminerleri
  • Podcast
  • Slaytlar / Power point sunumları
  • Görsel içerik
  • SSS
  • Makaleler
  • Basın yayın
  • Haberler
  • Durum çalışmaları
  • Alıcı rehberleri

İçeriği bulduktan sonra rakibinizin kalitesini belirleyebilir ve en önemlisi kendi içeriklerinizle ve kalitenizle karşılaştırabilirsiniz. Yeni içerikleri nasıl kullandıklarını, eklediklerini ve güncellediklerini ve hangi konuları sıklıkla tartıştıklarını araştırmanız çok önemli. Sizin yapmadığınız bir şey yapıyorlar mı?

Rakiplerinizin hangi içerik türünü ve içeriklerin kalitesini öğrenmeniz size daha fazla çaba göstermeniz alanla ilgili bilgi verir ve farklı bir bakış açısı sunar.

Rakipleriniz tutarlı bir şekilde vaka çalışmaları yayınlıyorsa, bu, şirket liderlerinizi rakiplerinize kaybetme nedeninizin bir parçası olabilir.

Potansiyel müşteri, şirketinizle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu bilmek ister. Vaka çalışmaları tek başına önemli değil. Rakibinizin bloglarına da yakından bakın.

Rakipleriniz haftada üç kez blog gönderisi oluşturuyorsa, alakalı konular hakkında daha sık blog yapmanız şirket sitenizin daha fazla trafik oluşturmasını sağlayabilir. Daha fazla içerik eklemek istediğiniz için blog yapmayın, eklediğiniz içerik yeterince ilgi çekici değilse trafik oluşturmaz.

3. Rakiplerinizin SEO Yapısını Analiz Edin

Bu zamana kadar, rakipleriniz sizinle aynı türde içeriğe sahiptiler, sitelerini sık sık güncellediler ve harika bir kaliteye sahipler. Peki sizden farklı olarak ne yapıyorlar?

SEO’larının yapısı farklı olabilir.

Şirketinizin bir bloğu varsa, SEO yapınızın ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Rakiplerinizin ürettiği içeriğe dair bir rekabet analizi gerçekleştirirken, o içeriğin SEO yapısını da kontrol etmek faydalıdır.

Rakipleriniz anahtar kelimeleri nasıl kullanıyorlar?

  • Sayfa başlıkları
  • URL mimarisi
  • H1 Etiketleri
  • İçerik
  • İç bağlantılar
  • Resim alt metni

İçeriğin yalnızca SEO yapısını değil, rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri kullandığını da kontrol etmelisiniz.

Yüksek aranma istatistiği olan anahtar kelimeler kullanırsanız sitenizdeki trafik artacaktır. Ayrıca, rakiplerinizin anahtar kelimelerine bakarak, anahtar kelimeler listenize yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.

4. Rakibinizin Sosyal Medya Entegrasyonlarına Bakın

Bir şirketin sosyal medyadaki varlığı ve verdiği izlenim her geçen gün daha da önemli hale geliyor ve her şirket farklı sosyal medya platformlarını farklı alanlarda kullanıyor. Sosyal medya ağları, şirketlerin kullanıcılar ve hayranlarıyla etkileşim kurması için harika bir yoldur.

Ayrıca, bu siteler sahip olduğunuz içerikleri paylaşmanıza yardımcı olur.

Rakip analizinizin bir sonraki adımı, rakiplerinizin sosyal medyayı nasıl kullandığını ve bu kullanım şeklini ürünlerini pazarlamalarına nasıl entegre ettiklerini öğrenmektir.

Rakiplerinizin sosyal medyada hesabı olup olmadığı dışında profillerini ne kadar etkili kullandıklarını da öğrenmeniz gerekir.

Nasıl bilgiler paylaşıyorlar? Hiç paylaşıyorlar mı? İnsanlar onları takip ediyor mu? Kapak fotoğrafları ve profil fotoğrafları var mı?

Rakiplerinizin profillerini kontrol ederken kendinize sormanız gereken tüm sorular bunlar. Sadece bir profili olduğu için sayfaların sürekli güncellenmesi ve yeni içerik eklenmesi anlamına gelmez.

Rakiplerinizin harika sosyal medya profilleri var mı? Eğer yaparlarsa, sadece sayfayı çabucak tıklatmazlar, yaptıkları şeyden öğrenirler. Varlığınızı oluşturmanıza yardım etmek için kullanabileceğiniz ve fikir alabileceğiniz şeyler var mı?

Belki de bir şirket doğrudan bir rakip olamaz, ancak sektörünüzde önemli içerikler geliştiren ve geliştiren, sektörünüzde etkisi büyük insanları öğrenmenize olanak sağlayabilir.

5. Geliştirilebilecek Alanları Tanıyın

Rekabetçi bir analiz yaptıktan sonra, rakiplerinizin neler yaptığına dair keskin fikirleriniz olur.

Her bir rakibiniz hakkında topladığınız tüm bilgileri tek tek inceleyin ve geliştirilip değiştirilmesi gereken belirli alanları belirleyin. Rakiplerinizi inceledikten sonra, geliştirmeniz gereken hiçbir şey olmadığını söyleyemezsiniz.

İçerik oluşturma, arama motoru optimizasyonu ve sosyal medya etkileşimi hakkında geliştirebileceğiniz önemli alanları yalnızca tanımakla kalmayacak, aynı zamanda şirketinizin potansiyel müşterileri, blog okuyucuları/aboneleri ve sosyal medya varlığını belirlemesine de yardımcı olabilirsiniz.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/5-kolay-adimda-rekabet-analizi-nasil-yapilir/feed/ 0