SEO Teknikleri ve Tavsiyeleri - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/seo-teknikleri/ Fri, 09 Feb 2024 12:26:14 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://www.webtures.com/wp-content/uploads/2023/08/cropped-webtures-180-32x32.png SEO Teknikleri ve Tavsiyeleri - Webtures https://www.webtures.com/tr/blog/sozluk/seo-teknikleri/ 32 32 SEO Teknikleri: Uluslararası Dijital Pazarlama https://www.webtures.com/tr/blog/uluslararasi-dijital-pazarlama-hedefleri-seo-teknikleri/ https://www.webtures.com/tr/blog/uluslararasi-dijital-pazarlama-hedefleri-seo-teknikleri/#respond Tue, 28 Aug 2018 08:13:19 +0000 https://www.webtures.com.tr/?p=10798 Teknik İşaretlemeler

Unutmayın. Arama motorlarınızın web sitenizi iyi anlayabilmesi, insanlara daha doğru sonuçlar göstermesini sağlayacağı için arama motoru botlarına sitenizi onun dilinden anlatan sinyaller vermelisiniz. Bu durum, uluslararası SEO için de ciddi bir öneme sahiptir.

1. Hreflang Etiketleri

Bu etiket sayesinde sayfaların birbirlerine referans olmasını sağlarsınız. Her sayfa, kendi içeriğinin hangi dilde hangi ülke için lokalize edildiğini URL adresi ile birlikte refere eder.

Etiketler, <head> elementine ekleniyor, aşağıda bir örnek görebilirsiniz:

etiketler

İlgili kodları doğru eklemeniz durumunda Google Search Console bir tarama hatası vermeyecektir.

2. Meta İçerik Dili Etiketleri

Tıpkı hreflang etiketi gibi <head> elementine eklenen bu kod, bulunduğu içeriğin hangi dil ve hangi ülke için lokalize edildiğini anlatır. Bir kullanım örneği:

<meta http-equiv=”content-language” content=”tr-TR”>

3. X-Default Etiketleri

Bu etiket ile sayfayı herhangi bir dile hedeflemezsiniz ancak varsayılan sayfayı bildirirsiniz.

X-Default Etiketleri

4. Schema.org Yapısı

Web sitenize Schema.org eklemek, arama motorlarının web sitenizin ne ile ilgili olduğunu anlaması için harika bir yoldur. Evrensel bir standart dil sayesinde tüm arama motorları, web sitenizi iyi anlar.

Coğrafi Hedefleme

Web sitenizin kodlarını, arama motorlarına gerekli sinyalleri gönderecek şekilde düzenlemiş oldunuz. Ancak ne yazık ki işimiz henüz bitmedi, şimdi arama motorlarına ne yaptığınızı göstermelisiniz.

Hedef arama motorunuzun Google olduğunu düşünürsek, bunun için web siteniz Google Analytics ve Google Search Console’a ekleyin. Her coğrafi hedefleme için alan adlarınızı ayrı ayrı kaydetmelisiniz.

Uluslararası Link İnşası

Yukarıda bahsettiğimiz gibi özellikle, ccTLD ve alt alan adları ile yapılandırılmış web sitelerinde link inşası, alan adı otoritesi için gereklidir.

Link inşası, web sitenizi tanıtmaya ve yerel trafiğinizi yönlendirmeye de oldukça yardımcı olmaktadır. Şunları dikkate alın:

  • Yerel alıntılama inşası yapın.
  • Genel araştırma gibi rakip araştırması da pazarınıza uygun içerik türlerini gösterecektir.
  • Bu araştırma aynı zamanda kültürel faktörleri anlamanıza yardımcı olur. Böylece hedef pazar-inşa ilişkisini daha iyi yansıtırsınız.

Bazı ülkelerde bu araştırma için BuzzSumo adlı araç, işinizi kolaylaştırabilir. Bu araç sayesinde hedef pazarınız ile ilgili en iyi etkileşim almış içerikleri analiz edebilirsiniz.

Şunu asla unutmayın: SEO, uzun soluklu bir stratejidir ve ancak zamanınızı ayırırsanız çalışacaktır. Her ülkenin şartları ve olanakları farklı olduğu için her ülke için benzersiz stratejilere ihtiyacınız olacaktır.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/uluslararasi-dijital-pazarlama-hedefleri-seo-teknikleri/feed/ 0
Hayat Kurtaran 30 Temel SEO İpucu https://www.webtures.com/tr/blog/kaan-gultenden-hayat-kurtaran-30-seo-ipucu/ https://www.webtures.com/tr/blog/kaan-gultenden-hayat-kurtaran-30-seo-ipucu/#comments Wed, 06 Apr 2016 13:34:33 +0000 http://www.webtures.com.tr/?p=3616 İnternet dünyasında başarıyı getiren en büyük etkenlerden birisi kuşkusuz Seo‘dur. Seo ile ilgili ne kadar bilginiz varsa ve web alanınız ne kadar doğru yapıda ise başarı o kadar yakındır. Ülkemizde sektörün önde gelen isimlerinden Kaan Gülten‘in bu konuda yazdığı Uzmanından Seo ve Sorularla Seo kitabından derlediğimiz 30 ipucunu sizlerle paylaşmak istedik. Bu ipuçlarını yerine getirdiğiniz takdirde başarı kaçınılmaz olacaktır.

Uzmanından Seo ve Sorularla Seo kitabından derlediğimiz 30 ipucu

1 – İyi bir domain firmasından .com veya .gen.tr uzantılı anahtar kelimeniz domainin başında yer alacak şekilde bir domain satın alın.

2 – Litespeed sıkıştırma tekniğini kullanan pingdom aracı ile sunucuya ping atıldığı zaman tepki süresi daha iyi olan bir fir Türk firmasından uygun özelliklerde sunucu satın alın.

3 – Site yapısı olarak mümkünse wordpress, joomla veya drupal gibi sistemler kullanın. Mümkün değilse özel PHP veya HTML kodlama ile size özel tasarım kullanın.

4 – Siteniz 2 menülü ve menüsü sağda olacak şekilde olmasına özen gösterin. Tasarım açısından renk bütünlüğü olan, kodlama hatası olmayan hızlı bir tasarım oluşturun.

5- Sitede yorum yapma ve iletişim alanları oluşturarak ziyaretçilerin görüşlerini dinleyin, önerilini dikkate alın ve sorunlarına çözüm getirin.

6 – Site link yapısının özgün ve kısa olmasına özen gösterin.

7 – Site link yapısında uzantı kullanmamaya özen gösterin.

8 – Link yapısı olabildiğince kök domaine yakın olarak tasarlanmalıdır. seohocasi.com/kategori/yazi yerine seohocasi.com/yazi yazı linkinin kalite puanının artmasını sağlar. Kök domaine yakın olan linkler ve kelimeler daha değerli olur.

9 – Siteniz için site haritası ve robots.txt dosyalarını oluşturun.

10 – Google webmaster araçlarına kayıt olarak site haritanızı ekleyin.

11 – Sitenizde özgün ve popüler konular yayınlayın. Olabildiğince sık ve kapsamlı yazmaya çalışın.

12 – Yazılarınızı uygun resimlerle zenginleştirin.

13 – Her makalenin ilk 100 kelimesi içinde mutlaka anahtar kelimenizi bulundurun.

14 – Her makaleden anahtar kelimeniz ile sitenize link verin.

15 – Yeni makalelerden önceki yazılara link vermek site içi link yapısını güçlendirecektir.

16 – Makale ve genel içerik bazlı anahtar kelime yoğunluğu daha önceki anlattığımız konuya uygun olarak en iyi şekilde optimize edin.

17 – Sitede kullanılan resimleri gerçek ölçüleriyle ve minimum dosya boyutlarıyla kullanmaya çalışın.

18 – Sitenizi Türk dizinlere kaydedin.

19 – Sitenizdeki her yeni yazıyı Türk imleme sitelerine ekleyin.

20 – Sitenize özel sosyal medya profilleri oluşturarak, takipçi ve arkadaş sayısını arttırmaya çalışın

21 – Sitenizdeki yazıları sosyal medya profillerinizde paylaşın.

22 – Başka Bloglara yorum yaparak sitenizin reklamını yapın.

23 – Popüler blog veya sitelere banner veya tanıtım yazısı reklamı verin.

24 – Sitenizi forumlarda tanıtın.

25 – Sektörünüze özel hizmetler üreterek, subdomainler halinde bunları alın ve sitenizden link verin.

26 – Sitenizin konusuna uygun videolar çekin veya bulun. Bu videoları açıklama ve başlık bölümlerine site adresinizi yazarak popüler video sitelerine gönderin.

27 – Aynı sektöre hitap eden başka siteler bularak, size ait başka bir sitelerle çapraz link değişimleri gerçekleştirin.

28 – Rakip sitelerin forum veya blog alanlarından mesaj veya yorum yazarak link almaya çalışın.

29 – Farkı sunucudan aynı sektöre ait domainle bir site aşarak bu siteyi anahtar kelimenize uygun olarak geliştirin, içeriğini arttırın ve sitenize link verin.

30 – Belirli aralıklarla backlink sayınızı arttırmaya çalışınız.

]]>
https://www.webtures.com/tr/blog/kaan-gultenden-hayat-kurtaran-30-seo-ipucu/feed/ 5